A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2010. augusztus 5., csütörtök

Önkormányzatiság és ami mögötte van

Én nagyon szeretném, ha megtisztulna a helyi közélet, és benne az önkormányzatiság. Önkormányzatiság alatt a személyeket és a hozzáállást értem.

Szeretném ha az egyéni, és az anyagi érdekeken túl már végre valaki a közösségben, városban, és fejlődésben gondolkodna.

Elegem van az olyan hintalegényekből, akik fölényeskednek a választóikkal szemben, miközben hazudoznak, önmagukat futtatják és csak demonstratív látszat dolgokat tesznek a ciklusok közt.

Elegem van azt hallani, hogy nem volt lehetőség javítani az utakon, hogy nincs pénz kátyúzásra, mert rossz a gazdálkodás, és elbaltázott projektekbe fogtak csak bele. (De majd bezzeg ezután.)

Hazudik az alpolgármester, amikor azt állítja, nem volt más pályázati lehetősége a városnak, mint a pár száz méteres díszburkolat a Bajcsyn. Ezt már írtam, megválaszoltam. A reagálással máig adós. Mélyen hallgat is e felől. Reméli elsiklik felette mindenki.

Közben még megtalálható az a lakossági panasz, ahol már 2008-ban kérte, kifogásolta a lakosság, hogy a vasúi átjárokhoz és azon keresztűl nincs járda, hogy mindez mennyire balesetveszélyes. Azóta erről többször volt polémia. A Károlyok uralta városvezetés azonban ezzel nem foglalkozott, ezért nem tett semmit. Pedig volt lehetőség pályázatra és lett volna alkalom az elmúlt években arra a területre járdát, kerékpár utat létesíteni.

Hibás gondolatnak tartom, hogy a Vasútállomás, Falu Tamás utcát kiveszik a városközpont elgondolásból, azt a részt hagyják elsorvadni.

Hibás elképzelésnek tartom, hogy a városmagnak csak a Bajcsy Zsilinszky utca Önkormányzat, Egészségház közti területet tartják és fejlesztik, míg ennek a résznek a megközelítése mind gyalogosan, mind kerékpáron, és gépjárművel is csak kátyúkkal terhelt fejletlen részeken keresztül lehetséges.

Mindez hibás, elcsökevényesedett gondolat, rossz hozzáállás. Ezért kell és szükségeltetik a megújulás, a megtisztulás, a frissítés az önkormányzatiság szintjén. Én ebben látom a jövőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése