A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. július 31., kedd

Disznóság Szűcs Lajossal ( - gyáli csapatversenyen a népszerű ember)

Mint többen is rebesgetik, Szűcs Lajos elhanyagolja lakhelyét. 

Mint köztudott, városunk nem sokat prosperál a Fidesz területi listás országgyűlési képviselőjéből, még úgy sem, mint a megye elnöke, vagy a város lakója.  Nevét nem találjuk a rendszeresen adományozók listáján. Tudtunkkal az ígérvények ellenére nem biztosított anyagi, vagy elhelyezkedési segítséget a FÉG munka nélkül maradt dolgozóinak a bajban. Hasonlóképpen nem nyújtott segítséget a városi sportpálya építéséhez, a kerékpárutak létesítéséhez, vagy a városon belüli járdahálózat kiépítéséhez. Anyagi áldozatokban nem jár az élen. Itt élőként nem tapasztalni, hogy a város számára iránymutató, vagy példaértékű cselekedetet, esetleg felajánlást tenne a hazaiak jobbulásáért. Amikor a polgármester segítséget, támogatást kér, soha nem olvasni nevét az adományozók közt. Ekkor valahogy mindig feledésbe merül az a hely, ahol él, és létesítményeket avat fel; - - ugyanúgy mint máshol. Vagyis pénz nélkül.

Közben meg azt tapasztalja a honi lakos, hogy mostanság erősen kötődik Gyálhoz az országos választási körzet helyi embere. A hónap folyamán egyre ott bukkan fel Szűcs Lajos személye. 

Július 1.-én önmagát népszerűsítve, főzőversenyen vett részt Gyál városában. Pest Megye Közgyűlésének elnökeként állt a bogrács mögé a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár főzőversenyén.

Szűcs Lajostól nem idegen a gasztronómia ilyetén művelése.  Volt Ő már hurkatöltő, és borkóstoló, de pálinka versenyző is.  Bár az öreg hegyen a  pincesori bulit tavaly kihagyta, amiért a gazdák kicsit orrolnak rá.
A számára oly kedves Gyálon ezért inkább megjelent.

Az idén fennállásának 10. évfordulóját ünneplő városi intézmény a jubileumi rendezvényfolyam részeként hirdette meg a gasztronómia, italkultúra és művészetek hétvégéjét. Erre 13 csapat nevezett a megmérettetésre, köztük Tisztelt Ház! néven a dr. Szűcs Lajos, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Gyál város alpolgármestere és dr. Sándor Tamás, Gyál Város Önkormányzatának irodavezető helyettese alkotta team.


 A jó hangulatú versenyen a megyegyűlés elnökének csapata pedig a harmadik helyet szerezte meg. Vaddisznópörköltet készítettek tojásos nokedlivel.

Hogy a disznót hol szerezték, arról nem szól(t) a tudósítás.
*

15 megjegyzés:

  1. Mert a jó dolgok még mindig nem Ócsán történnek.

    VálaszTörlés
  2. Ócsára majd akkor jön, amikor a szavazáshoz szüksége lesz az ócsaiakra.
    Ócsának ez is megfelel, ahogyan az elmúlt választások mutatják.

    VálaszTörlés
  3. Na de, ez a disznó még él....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkegyelmeztek neki? Vagy túlélte a főzést? Nem értem.

      Törlés
  4. Túl él ez mindent.
    Egy igazi minden hájjal megkent figura.
    Mondjuk ez meg is látszik rajta.:)

    VálaszTörlés
  5. "Hogy a disznót hol szerezték, ..." A megye biztosította. :)

    VálaszTörlés
  6. Ide, miért nem a sajtosát küldte?
    Ja, hogy most nem kellett bujdokolni, most főszereplő volt a gerinces.

    VálaszTörlés
  7. Lajos! Te lenni nagy betyár.

    VálaszTörlés
  8. A betyárnak van becsülete, ez csak egy dagadt ártán.

    VálaszTörlés
  9. Olvasom az alcímet Szűcs Lajosra vonatkoztatva, miszerint népszerű ember. Szerintem meg egyáltalán nem népszerű. A népre ugyanis az a pökhendiség nem jellemző amit a Szűcs képvisel. Aztán az sem a népre vonatkoztatható, hogy ekkora lábon éljen, vagy hogy ennyi helyről kapjon honoráriumot. A honorárium és a tiszteletdíj, vagy juttatás nem csak mint fogalom, hanem mint pénzszerzési forrás sem népszerű. Mindez a néptől elrugaszkodott, attól idegen fogalom és meghatározás, hiszen a nép egyszerű gyermekének minden egyes fillérért meg kell dolgoznia. Mindez Szűcs Lajosra nem jellemző. Ezért a néppel való összevetés elrugaszkodott, valótlan. Így ez az ember nem népszerű. Semmi népre jellemző vonással, népszerűséggel nem bír. A luxusautóért, a túlzott pénzbeli juttatásért soha nem dolgozott meg. Mindent a nép befizetéseiből, adójából vonnak el az ilyen egyének, a politikai szintű képződmények, vagyis politikusszerű, nem népi emberek javára. Már pedig ha Szűcs nem népi és nem olyan szerű, mint a nép, akkor ez egyben azt is jelenti, hogy nem lehet népszertű. De mint él, vélekedik és cselekszik, az mind ellentmond annak amit a köznép visel. Tehát valóban nem egy népszerű alakról van szó. Maximum egy felpuffaszkodott, jólétben levő, jó politikai körökhöz simuló jellemtelen emberről szólhat a fáma, illetve beszélhet a nép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az intelligenciával agyon sújtott ember, soha nem fogja levetkőzni a múltját.
      Mert "hiába a diploma, a szamár ettől még szamár marad"
      (kedvenc aranyköpésem)

      Törlés
    2. Csak az olyan tahók akarják a múltjukat levetkőzni, mint te, akiké igen sőtét. A jelenükkel együtt.

      Törlés
    3. A mi tragédiánk nem az, hogy a bűnösök megmenekülnek, mint tőlünk keletebbre. Hanem az, hogy túl hosszú ideig garázdálkodhatnak, túl sok mindent tehetnek tönkre, mielőtt megbuknak.
      Remélem a pedomaci amarna és a bugyuta köpcös együtt fog dőlni.

      Törlés
    4. 20:00 te már csak tudod, hiszen olyan jól ismersz.
      És töröld meg a szád, mert egy kis kaki darab ott maradt.

      Törlés
  10. Ki tanyája ez a Szűcs?

    VálaszTörlés