A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. július 30., hétfő

Szűcs Lajos havi munkássága - szomszédolás, átadás és alapkőletétel ( - a nagy átadó)

Mozgalmas heteket tudhat maga mögött Szűcs Lajos, szűkebb városunk polgára.

Míg Ócsán a szeméttelep átadását mellőzve, csendben maradt, addig a 14-es körzet Fideszes országgyűlési képviselője, addig más településeseken nagyobb csinnadratta nélkül, de azért a sajtósokkal jelent meg, hogy nyoma maradjon a "munkájának". 

 Játszótér, műfüves focipálya világítással, pihenőtér és térfigyelő kamerák Örkényen, a Herman Ottó Szabadidős Téren Szűcs Lajosnak ott kellett lennie.


Folyamatosan zajlik Örkény város központjának megújítása, melynek újabb lépéseként átadták a szabadidős teret. Már az ünnepség megkezdése előtt elkezdődtek a kispályás labdarúgó mérkőzések és a gyerekek is kipróbálták a játszóteret. Az 50 millió forint értékben kialakított Herman Ottó Szabadidős Tér mellett újabb 6 térfigyelő kamerát is felszereltek a városban, így összesen már 15 kamera pásztázza Örkény utcáit.

Ezzel párhuzamosan zajlik a Civil Ház építése, a piactér kialakítása, a Katolikus Templom homlokzatának felújítása és több utca, járda aszfaltozása.

Lendületet adott Örkénynek a városi cím elnyerése, és ezt jól használják ki a helyiek – mondta dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, a település országgyűlési képviselője. Még tavaly írta alá azt a szerződést a város, Pest megye, a Határok Nélkül – Magyartól Magyarig – Kulturális és Turisztikai Egyesület, az Örkényi Római Katolikus Templom és a Richli Trans Kft., amelyben azt a célt tűzték ki, hogy egy fejlődésre képes, élettel teli várost alakítanak ki.

Ócsa bizony  példát meríthetne a szomszédok példás fejlődéséből.
 
A mintegy 26 ezer lakosú Gyál városközpontjának rehabilitációjára uniós forrásból nyílt lehetőség. Az alapkő letételen meg is jelent és megyei elnöki szerepvállalóként pózolt a kameráknak. 

Dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke, Pápai Mihály, Gyál város polgármestere és Ladányi Artúr Szilárd, a kivitelező Prím Építő Építőipari Kft. cégvezetője  a Kistérségi Szolgáltató Központ épületének alapkőletételén.

Az ünnepségen a megye elnöke úgy fogalmazott „ez az építkezés azért mérföldkő a számunkra, mert az épülő központ nem magányos építkezés, hanem része egy nagyobb tervnek, ami nem a hiányzó infrastruktúrát pótolja, hanem a jövőbe tekint és egy alaposan végiggondolt stratégia része.”

De ezzel nincs vége. 

Gyálon rendőri vezetőkkel ünnepélyes keretek között adták át az új rendőrőrsöt. Az ünnepélyes átadón dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke hangsúlyozta: a települések kérései nem maradtak válasz nélkül. 

A ma több mint 23 000 lakosú település már hosszú ideje rendelkezett saját rendőrőrssel. Most ezt váltotta az új.  (Az őrsöt igazából a képviselő-testület  adta át a rendőrség számára ingyenes használatába.)

Gödöllőn multifunkciós oktatási és kutatási teret adtak át közösen a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán. A Tudásközpont Központot Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Köpeczi Bócz Tamás, miniszteri biztos, és Solti László rektor úgymond együtt adta át. Igaz még májusban.



Ócsán, Szűcs Lajos talán a mi polgármesterünk számára oly kedves futballpálya átadásán fog példabeszédet mondani. Addig is mindenkitől megértést, és türelmet kérünk.

*

10 megjegyzés:

  1. Ez a nagyfejű, püffedt testű, ellenszenves parasztgyerek stílszerűen csak farmerben érzi jól magát.Az ócsai óriástehetségű mini Ronaldinhot, és a a gyerekszeretőt is láttam már többször farmerben, és zakóban feszíteni.Úgy tűnik, az évszázadok múltával ez lett az új ócsai népviselet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mondhatsz ilyet erre a derék egyenes emberre?
      Nem látod, mit meg nem tesz a választóiért?

      Törlés
    2. Mit kapsz azért hogy véded ezt a semmirekellő alakot?
      Hogy nem szégyenled magad vele együtt.

      Törlés
  2. Én is ilyen állás szeretnék!

    VálaszTörlés
  3. Egyszer azt is nézzétek már meg, hogy a drága fényképezősötök az aug. 20-i ünnepségen, rövid gatyában, papucsban és lógó ingben jelent meg. Ez jobb ócsai népviselet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttuk. Ahogy mást is. Semmi kivetni való nem volt abban.
      Szűcs Lajos egy méltatlanul ócska, kihízott szürkés kékes öltönyben volt, mint valami idétlen munkásőr a Terrorháza Múzeumból. Kiemelt közszereplő létére slampos, igénytelen. És ez látszik a felvételeken itt, és 20.-án egyaránt.
      Jarábik elvtársnő egy gyűrötten gyászos zsákruhában jelent meg, ami a vaginája előtt alulról mélyen felhasított volt. Ezzel jelezte a mentális irányát a vezetésnek. Ő fellépőként kirívóan tiszteletlenül mutatkozott. Ráadásul őket nézte, fotózta mindenki, mert ez volt az attrakció. Nem pedig a népi tudósító.
      De a Kisbíró fizetett munkatársa sem különb egy testhez simuló rövid farmerben és mezítláb, a saruban, mert így készítette a képeket mindenki láttára.
      A megyei önkormányzat szőke fényképésze fehér átlátszó pólóban, mezítlábas szandálban, valamint halásznadrágban volt nő és az ünnep létére.
      Az egyik nagyságos úr dohányzott a téren megyés környezetben. Volt gyerek, aki játszadozott. Igaz mindez nem a műsor része volt. Téged tehát csak az zavar, hogy a nép egyszerű hírnöke mit tesz, miben dolgozik. Igazad van, neki nincs olyan puccos eszköze, és annyi pénze, mint a sorolt előkelőségeknek. Nálad mégsem ez a mérce. Holott ugyanazon élsz, azt nézed, azt olvasod, amit ez az ember hírül ad, legyen képi vagy írásos anyag. Szerintem ne is foglalkozz vele. Nem közszereplő. Így nem vagy különb egy tisztességtelen képviselőnél. Kattanj rá inkább azokra amit ír. Izgalmas témákat dolgozott már fel eddig is. Laptopok, szemétbánya, és ekkor csak kettőt emeltem ki a sokból. Ezekben van ráció. A személyeskedő kukacoskodásodban nincs. Ő legalább kötünk él, ismerjük. Sőt benne megbízunk. Ki másban is ha nem abban aki kiáll városért, és megmutatva magát, beszámol a helyieknek, az olvasónak arról, hogy mit tesznek mások. Velünk. Értsd ellenünk. Te semmit nem változtál.

      Törlés
  4. "személyeskedő kukacoskodás" ez, akár a jelszavatok is lehetne.Csak azt szeretném, ha egyszer azt hallanám, hogy odaálltatok ezek elé az emberek elé, és elmondanátok mindazt, amit itt irkáltok. Egyébként ma olvastam először és utoljára ezt a blogot.Tele van hazugságokkal, elferdítésekkel, félrevezető sugalmazásokkal. Ha innen venném az információimat semmi valós tényt nem tudnék meg. Semmire nincs konkrét bizonyítékotok, pld. a vasútállomás felújításáról, tegyetek már fel egy önkormányzati számlát, ha az fizette. Aztán arra is rájöttem, hogy kb. hatan vagytok akik itt jól elszórakoztatják egymást.Sugárzik belőletek a gyűlölet, és a gyűlölködő emberek általában saját semmitmondó életükkel elégedetlenek. A gyűlölet nem jó tanácsadó!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pedig soha nem szavazok szücslajosokra.

      Törlés

    2. "Tele van hazugságokkal, elferdítésekkel, félrevezető sugalmazásokkal"
      Cáfolj, a lehetőség adott.

      "Ha innen venném az információimat semmi valós tényt nem tudnék meg"
      Oszd meg velünk hiteles információd forrását, had ismerjük meg mi is a valós tényeket.
      ( csak merem remélni, hogy nem a helyi újságra gondoltál )

      "Semmire nincs konkrét bizonyítékotok"
      Ne szarj be, ez még nem a bíróság, itt csak népítéletek hangzanak el.

      Végezetül, mind a hatan köszönjük értékes hozzászólásod.

      Törlés