A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. július 10., kedd

Felhívás - tájékoztató a mérőcserékkel kapcsolatosan ( - szolgáltatóváltás)

Mint ahogy a Városháza elfelejtette értesíteni a lakosságot, úgy a szolgáltató sem tett eleget ennek az alapvető kötelességének, hogy 2012. július 1.-től a DHRV helyett a DPMV Zrt (Dél-Pest Megyei Vízközmű Szolgáltató Zrt) veszi át az ócsai hálózatot, és ez bizony vízóracserével jár. 

Fontos.

Ezért a blog ezúton szeretné felhívni a figyelmet, hogy a vízóracserék városunkban elkezdődtek és folyamatában zajlanak.  Értesítés híján a lakosságot felkészületlenül éri ez a cselekvés. A korábbi szolgáltató DHRV (Biró Vencel érdekeltsége) legalább annyira szólhatott volna, mint a váltás mellett döntő testület nyomán a hivatal, hogy a júniusi vízóraóra állásokra, és a vízdíjfizetésekre figyeljenek.  Ugyanis több esetben előfordul, hogy a felek túlfizetésbe kerültek, miközben az elszámolás alapjául szolgáló órát elviszik, vagy elvitték. Arról ugyanis ismét nem adott tájékoztatást senki, hogy az óracserét követően az elszámolás végelszámolás lesz-e, a DHRV felé, vagy sem, és ha az utóbbi, akkor a díjfizetésben ez kompenzáció, mint kiegyenlítés miként és hogy fog érvényesülni. Ha pedig végelszámolássá alakul az óralevétel és az a rögzített mennyiség, akkor a felek egymással miként rendezik a díjakat.

További probléma, hogy az értesítés nélkül érkező emberekre nincs felkészítve a lakosság. Mint köztudott az utolsó felhívás pont arról szólt, hogy idegenek sanda szándékkal pásztázzák a házakat és a telkeket. A helyi lakos ekkor nem tudja hova tenni az ismeretlen figurákat, akik a vízóráját akarják.  Nem lett kihírdetve ez ügyben semmi. Sokan azt sem tudják, mi fán terem a DPMV, nem hogy beazonosítsák annak ismeretlen munkatársait. Azzal sincsenek tisztában, hogy kik ezek az emberek, erre van-e felhatalmazásuk, hogy csak úgy odaadják azt a mérőeszközt, ami az elszámolás, és a fizetés alapja. Hogy odaadja, vagy engedje elvinni egy másik cég ismeretlen emberének, csak úgy, mert Ő jött és azt mondja, hogy cseréli. Valójában mi és ki igazolja ezeket a munkavégzéseket, a cserét aktiváló munkavállalót? 

Horváth Tamás saját beszámolója szerint a ZRT felügyelőbizottsági ülésén tanácsadóként vett részt. Ez nem jutott eszébe akkor, hogy szóljon? Vagy hogy amikor visszajött, hogy ezt előkészítse, és tájékoztatást adjon ki? Érdekesek ezek az FB tagok és tanácsadók. Amikor a pénzükről beszélnek, azt valahogy nem felejtik el. Ha a lakosságról van szó, akkor az már sokkal felejtősebb.
Bíró Vencel sem felejtette el a DHRV-nél a havi 530 ezer forintos megbízatási díja mellé az erre a félévre járó 1.590 ezres prémiumát. (tavalyi adat)  
Ahogy arról sem feledkezett meg, hogy a DPMV igazgatóságába, mint elnök-vezérigazgató általános helyetteseként széket foglaljon magának. Csupán Ócsáról feledkezett meg pár ember. (Horváth Tamás sem tanácsolt egy tájékoztatást.)
Nem véletlen a morgolódás.

Ezért kérjük (és helyettük felhívjuk) a lakosságot, hogy figyeljenek oda, mert a vízmű megbízottja egy név nélküli olvashatatlan aláírással elviszi a régi vízmérőt.  Magán házaknál  az otthon tartózkodó engedélye és hozzájárulása nélkül ezt nem tudja megtenni. Tehát az ajtót nyitó, a beengedő közreműködése kell a dologhoz. Erre a közreműködésre nem hívták fel az illetékesek a figyelmet.  A DPMV ZRT honlapján erre vonatkozóan semmiféle közlemény nem olvasható. A honlapon az utolsó aktuális bejegyzés is idejét múlt már.  A GYÁVIV honlapja (www.gyaviv.hu) helyén is a DPMV nyomul. 
Így előfordulhat, hogy a társasházakban a vízórát a hozzá tartozó tulajdonos tudta és aláírása nélkül úgy viszik el az ismeretlen figurák, hogy még csak egy olvasható nevet vagy visszahívható telefonszámot sem hagynak hátra.
Ezért nyomatékkal szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét erre a körülményre, és kérjük, hogy a szomszéd tájékoztatása mellett csak a hozzájárulásukkal engedélyezzék az óra leszerelését. A cserével történő elvitelkor kérjék el a munkát végző nevét, a cég telefonszámát, hogy akár beazonosítás, panasz, vagy reklamáció esetén legyen hova, és kihez fordulni.
Társasházak esetén fokozottan ügyeljenek arra, hogy hozzájárulásuk nélkül a szomszéd, vagy más, fel nem hatalmazott személy ne írja, és ne írhassa alá a tudtuk és beleegyezésük nélkül a munkalapot, vagy a hátrahagyott félcédulát jegyzőkönyv, vagy akármi gyanánt.  Ügyeljenek arra, hogy a mérőcserénél az aláírók ne csak szignót, hanem teljes nevet és aláírói minősítést is határozzanak meg.
Vagyis a szerelő írja ki olvashatóan a nevét, írja azt alá és írja oda, hogy szerelő, vagy munkatárs, stb.
A fogyasztó részéről pedig mindig határozzák meg , hogy ki az aláíró. Úgy mint szomszéd, tulajdonos, vagy csupán egy felkért személy. Ha nem a tulaj írja alá a fogyasztóként a szerelő papírját, akkor később egy konfliktushelyzetben akár tanú, vagy fizető fél is lehet, hiszen a szerelő is mondhatja, hogy nem  azonosította be magát az illető, és fogyasztóként írta neki alá a jegyzőkönyvet.

A kép csak illusztráció
Tehát kérjük az érintetteket, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal járjanak el a vízóracserék alkalmával. 
Készüljenek fel arra is, hogy az ördög nem alszik és egyes esetekben ez jó indok lehet a lakásba való bejutásra is. Előkerülhetnek szélhámosok, csalók és besurranók is, ahogy ehhez hasonlatosan a város jegyzője felhívásában már előkészítette és figyelmeztette az embereket.

Sajnáljuk, hogy az önkormányzatunk, vagy akár a városháza, netán a pályázati pénzeket nyerő városi honlap sem tett közzé egyetlen tájékoztatót ez esetben, ahogy a milliomos városi újság sem szólt erről. 
Elszomorító, hogy a vízműszolgáltatók sem jelezték a városlakóknak a vízóracserét, valamint hogy egyetlen tájékoztató sem jelent meg és került ki az érintettekhez a városba, vagyis a lakosokhoz. 

Ennek ellenére, kérem senki ne aggódjon, a vezetőink a helyükön vannak, és a megérdemelt javadalmazásuk sem bánja a dolgot. Pánikra tehát semmi ok. Csupán legyenek figyelmesek.
*

14 megjegyzés:

  1. Tájékoztatom, hogy a vízórák cseréje nem az üzemeltető váltás miatt van, és nem az egész városra terjed ki, csupán a minden évben szokásos 4 évente lejáró vízórák cseréje és hitelesítése zajlik, amely kb 7-800 ingantlant érint évente. Ahogyan a vízórák havi leolvasásáról, úgy a cseréről sem értesítjük a lakosokat, hanem a szabályoknak megfelelően elvégezzük a munkát. Amennyiben mégis probléma adódna azt az ügyfélszolgálaton lehet jelezni, az önkormányzatnak ehhez semmi köze.
    Egy "vizes"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem igaz, mert az ügyfélszolgálaton pont az ellenkezőjét közölték, amikor a férjem azért reklamált mert sem számlát, sem elszámolást nem kaptunk és az óránkat úgy vitték el, hogy arról sem értesítettek. Ott azt mondták, hogy átkerültünk egy új szolgáltatóhoz, ezért van mindez. Ráadásul az óránk nem volt 3 éves. összesen 385 köbméter volt benne. Ez igazán nem volt célszerű és gazdaságos. A "vizes" ember adhatna jobb magyarázatot. Gondolom ez most nem Horváth Tamás új álneve.

      Törlés
    2. Te Horváthfóbiás! Milyen számláról meg elszámolásról beszélsz? A vízóra csere ingyenes, csak egy munkalapot kapsz igazolásként mivel az óra a vízmű tulajdona. A szolgáltató váltás igaz, azonban ettől az óra még vidáman "ketyeghet" ameddig le nem jár a 4 éves szavatossága.

      Törlés
    3. Okostojásom a volt haraszti vízmű nem küldött elszámolást, Gondolom, te sem kaptál, ha csak a horvát-fanok nem kivételek.

      Törlés
    4. Fóbiás! A vízóra nem élelmiszer, nem a szavatossága, hanem a hitelesítése jár le. A bibi annyi, hogy a fiatal órákat cserélték le és a régebbieket még nem. Szóval nem működik a logika.

      Törlés
  2. Kedves "vizes" ember! Megkérdezhetem, hogy Horváth Tamás a Gyálon osztott, de minket érintő tanácsaiért mennyit kap havi lebontásban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az régen rossz, ha a Horváth oszt tanácsot.

      Törlés
    2. Valóban! Neked kellene!

      Törlés
    3. Na mi van Tomi, az igazság érzeted nincs eléggé megfizetve?
      Vállalj még be valami pluszt, nehogy hiányt szenvedjen a kassza.

      Törlés
  3. Horváth "mekkelek" Tamás vajon milyen tanácsot tud osztani a vízműveknél?
    Hogyan nyúljuk le a lakosságot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyd már azt a Horváthot aki az egyirányú utcába is szembe hajt be. Milyen tanácsot várhat el ettől bárki?

      Törlés
    2. Ő és a tanácsadás.
      Röhej.
      Ugyan az a semmirekellő alak mint a mentora, csak ő még kicsiben adja elő.

      Törlés
  4. Nem tudom, hogy ezt a cserét most ki rendelte el. Csak nem a régi raktárban elfekvő készleteket szórják ki, vagy az új seprű kezd el seperni?

    VálaszTörlés