A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. február 1., szerda

Az állam, közpénzből osztogat a közgyűlés tagjainak ( - ami jár, az jár, vagyis a járandóság és a taglétszám nem csappan)

Pest Megyei Önkormányzata a tavalyi év második felére csődközeli helyzetbe került. A szolgáltatóknak ki nem fizetett számlák miatt a rájuk bízott intézményeik napi működését sem tudták zavaratlanul biztosítani. Jelentős tartozást görgetnek maguk előtt. 

 A Pest Megyei Önkormányzat tartozásai miatt tavaly már a HunGast Kft. leállította az étkeztetést több közintézményben, így az iskolákban is, a Tigáz pedig egy időre felfüggesztette a gázszolgáltatást, emiatt napokig nem volt fűtés több középiskolában és kollégiumban. A tankönyvekért is tartoznak. A művészeti alapoktatásért pedig a településeken pénzt kértek, pedig azt a megyének kellett volna állnia.
A nevelőszülők például csak több részletben és késve jutottak pénzükhöz, míg a megyei közgyűlés tagjai közül a főállásúak bérét zavartalanul kifizették. A körülbelül negyven tiszteletdíjas hónapokon át nem azonnal kapta meg  a járandóságát. Szűcs Lajos ócsai lakos, a megyei közgyűlés elnöke azonban megígérte, hogy hozzá hasonlatosan senkinek nem kell lemondania fizetségről. Kijelentette, hogy minden közgyűlési tag hozzá jut az elapadt pénzhez. Tehát senki nem fog kárt szenvedni a megye pénztelensége okán.

Szűcs Lajos nem is fogta vissza magát. A Lexust nem adta le. Az Azori-szigetekre is kilátogatott a megyei elnökök társaságában. Alelnöke, Szabó István pedig a kínai Csungkingba utazhatott. Amikor meg itthon tartózkodtak, akkor pedig hol borlovag avatással, hol pedig hurkatöltéssel ütötték az időt. Úgy viselkedtek végig, mintha minden rendben lett volna.
Pedig Ócsát is hátrányosan érintette mindez. Hiába él kisvárosunkban a megyei elnök, az országgyűlési képviselő és a közgyűlés egyik oszlopos tagja, ez helyen meg sem látszik. Ócsa nem prosperál mindebből.
Itt sem teniszpálya, sem jólét. Még normális busz, vagy vasúti közlekedés sincs. A helyi gimisek is csupán a fűtetlen tantermek és az étkeztetés hiánya kapcsán emlegetik az érintetteket. Szűcs Lajos és a Bolyaiban munkát vállaló társa igazán tehetett volna a városért. Sajnos eddig ebből semmi előnye nem származott Ócsának. Legalábbis ennek nyoma nincs. 
 
Most is csak a pénz számít. Az a fontos, hogy a megyei képviselők pénzhez jussanak. A több tízmillió forintos tételt a megye összes fennálló tartozásának részeként kezelik, így a képviselők központi forrásból, utólag fogják megkapni elmaradt tiszteletdíjukat.
A januári intézményátvétel után főként területfejlesztési feladatokkal foglalkozó megyei önkormányzatban 105-ről 27-re csökkent az önkormányzat hivatalának létszáma. Az eddig foglalkoztatott köztisztviselők közül több mint negyven embernek szűnt meg a munkaviszonya. A jelentős létszámleépítésnek köszönhetően mostantól állítólag ki tudja fizetni az esedékes képviselői tiszteletdíjakat a megyei hivatal. 

A megyei közgyűlés létszáma nem változik:  Ők, továbbra is 43-an maradnak a testületben. Az juttatásuk most a tét. Ezt fennálló tartozásként tartják számon és az állam fogja kifizetni.  

Pest Megyei Közgyűlésben tevékenykedő képviselők elmaradt, - összesen több tízmillió forintnyi tiszteletdíját, - a januártól esedékes járandóság utalásáról azonban ismét a megyei önkormányzat hivatala gondoskodik.
*

4 megjegyzés:

  1. "Itt az idő"
    Itt bizony Lajos!
    Sőt, már le is járt veled együtt.
    Ja, és vidd magaddal a másik tehetséges feled, amarnát is.
    Rá sem kíváncsi senki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves senki! Biztos vagy ebben?

      Törlés
    2. Látom érintett vagy,
      Szegény ócsai emberek, mit vétettek, hogy ezt az arrogáns, laptoplenyúlós, megélhetési politikus bandát kell eltartaniuk.

      Törlés
  2. Most akkor a kormány pénzeli Horváth elvtársat?

    VálaszTörlés