A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. február 19., vasárnap

Hűtlen kezelés okán nyomoznak az elnökök után ( - társkeresés, vagy mentés)

Hűtlen kezelés miatt a Baranya megyei főkapitányságon indult nyomozás a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián résztvevő megyei önkormányzati elnökök ügyében- adta hírül 2012. január 17-én az MTI.

 Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában kedd este elhangzottak szerint a nyomozást a múlt év végén rendelték el, miután két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett amiatt, hogy az utazást közpénzből fizették. Az Európai Régiók Közgyűlésén tizenkét megyei önkormányzati elnök vett részt.
A Krónikában megemlítették, hogy a tizenkét közgyűlési vezető - többeket családtagjuk, illetve más is elkísért -  az európai roma stratégiáról tárgyalt tavaly novemberben az Azori-szigeteken rendezett konferencián.
Az utat a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette.
 
Mint arról többször hírt adtunk, tizenkét fideszes megyei közgyűlési elnök vett részt önkormányzati pénzből, vagyis közpénzből az egzotikus üdülőhelyen rendezett többnapos közgyűlésen. A piszkos tizenkettőként elhíresültek nyomán indított nyomozást hűtlen kezelés gyanújával a rendőrség, amely akár három év börtönt is jelenthet nagyobb vagyoni hátrány esetén. Itt azonban ez nem merülhet fel, hiszen mint említették nem került sokba az út.

Most mégis folyik az adatgyűjtés annak érdekében, hogy tisztázzanak minden, a büntetőeljárás szempontjából lényeges és fontos körülményt – adott tájékoztatás a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette: – A folyamatban lévő eljárásnak jelenleg még nincs gyanúsítottja  Tehát az utazásszervező elnök, az ócsai lakos Szűcs Lajos sem az.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelenleg  a strasbourgi székhelyű Európai Régiók Gyűléséhez fordult információkért és adatokért a november végi közgyűlés magyar szálainak kivizsgálásaihoz – számolt be a Blikk,  Keresik a luxusutas politikusok nő kísérőit! címmel.

Egyelőre két feleségről és egy munkatársról tudják biztosan, hogy ott voltak az Azori-szigeteken. A Vas megyei elnök, Kovács Ferenc fideszes országgyűlési képviselő és Nagy Kálmán, Zala megyei alelnök vallotta be, hogy vitték magukkal a feleségüket. Szűcs Lajos társáról nincs hír. Kovács Ferenc viszont viccesen azzal védekezett, hogy valaki a titkárnőjével szokott utazni, ő pedig a nejével. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökkel, Mengyi Rolanddal pedig, egy munkatársa tartott az útra. Mengyi nyújtotta be azt a romastratégiát a közgyűlés elé, amelynek apropóján olyan nagy számban képviseltették magukat a magyar politikusok az Azori-szigeteken. 

Jelenleg vizsgálják azt is, hogy a politikusok hozzátartozói milyen pénzből utaztak el az Atlanti-óceán közepén fekvő szigetekre. Az utat szervező Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége a Blikk többszöri kérésére sem adta ki az utaslistát, így egyelőre nem tudni pontosan, hogy vajon hány politikust kísért el a felesége vagy barátnője, és hogy összesen hány magyar volt is az Azori-szigeteken.

Azoriták

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége az ügy kirobbanásakor is nyilatkozta, olyan, hogy Páneurópai Roma Stratégia nincs. Létezik azonban az Európai Parlament és a Régiók Bizottsága által is tárgyalt Nemzeti Romaintegrációs Stratégiák Uniós Keretrendszere, ami a Magyar Önkormányzatok Szövetsége honlapján is elérhető.

A MÖSZ 2011. december 16-án kelt nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy a Régiók Bizottsága december 14-én fogadta el a "A Nemzeti Romaintegrációs Stratégiák Uniós keretrendszere 2020-ig"  véleményét, melyet az Európai Unió  bizottsága  hasonló címen 2011 április 5-én elfogadott  közleményével  kapcsolatosan fogalmazott meg (COM 2011 173). A bizottság közleményével kapcsolatban emlékeztetett a magyar elnökség idején elfogadott tanácsi következtetésekre (2011/c  258/04), ami  iránymutatásul szolgál a tagállamok saját roma integrációs stratégiájának elkészítéséhez.

Az Európai Régiók Közgyűlésének elnöksége által tárgyalt és elfogadott Páneurópai Romastratégia munkacímet viselő tanulmány nem tartozik azok közé, amelyek az unió hivatalos álláspontját tükrözik.

A MÖSZ nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra is: az Azori-szigeteken rendezett Európai Régiók Közgyűlésének konferenciáján, a szervezet hivatalos honlapja alapján a hivatalos napirendi pontok között nem szerepelt az említett tanulmány, illetve ezzel kapcsolatosan  a Páneurópai Romastratégiával kapcsolatosan magyar előadó nem szólalt fel. 

Mind hallgatnak, akár a bárányok.
*

1 megjegyzés: