A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. február 6., hétfő

Jobbik: Szűcs Lajos mondjon le! ( - az Azori kaland következménye)


A Jobbik Pest Megyei közgyűlési képviselőcsoportja nevében Varga Zoltán Péter frakcióvezető-helyettes még decemberben adott be előterjesztést a Közgyűléshez, mely szerint a testület felszólítaná dr. Szűcs Lajos elnököt, hogy botrányos Azori-szigeteki útja miatt mondjon le közgyűlési elnöki posztjáról.

A javaslatot akkor - rendkívüli ülés lévén és erre hivatkozva - napirendre sem vette a Közgyűlés fideszes többsége. A képviselő januárban újra beadta szó szerint ugyanazt a javaslatot a soron következő rendes ülésre. Erre február 3-án, pénteken kerül sor, azonban a kiküldött napirendi javaslatban ezúttal sem szerepel a szabályosan leadott előterjesztés, mint napirendi pont.

Alábbiakban olvasható az előterjesztés teljes szövege.

 E L Ő T E R J E S Z T É S
Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének soron következő rendes ülésére
"Előterjesztés dr. Szűcs Lajos elnök felszólítása tárgyában" című napirendi ponthoz

Tisztelt Közgyűlés! 

A Pest Megyei Önkormányzat jelenlegi helyzetében az átlagosnál sokkal nagyobb vihart kavart a megyei közgyűlési elnökök Azori-szigeteki útja. Teljesen természetes az, hogy felháborodott emberek ironizálva "gratulálnak" még a fideszes képviselőtársaimnak is, hogy sikeresen megutaztatták dr. Szűcs Lajost - nem közelebb, mint a portugál paradicsomba. A társadalom hangulatát mi sem mutatja jobban, mint hogy már tényleg csak ironizálnak az ügyön és emberek becsapott ezrei már szinte tudomásul veszik, hogy ma Magyarországon meg lehet azt tenni, hogy miközben gyermekek 170 forintból étkeznek naponta és az idei évben (Értelemszerűen az eredeti előterjesztés megírásának időpontjára, 2011-re vonatkozik. A szerk. megj.) ruhára is csak annyi telt a gyermekotthonokban, hogy két ballagó diák részére inget vásároljanak, addig a fideszes vezetők a hírek szerint titkárnőikkel és feleségeikkel utaznak közpénzen.

Tisztelt Közgyűlés! 

Bár magamban folyamatosan megteszem, de jelen előterjesztés szempontjából még az utazás okait sem vitatom, mivel úgy gondolom semmi, ismétlem semmi nem elég indok arra, hogy ilyen helyzetben az Azori-szigetekre utazzanak a megyei vezetők. Sokkal jobban elfogadnám az egész történetet, és magamban is kevésbé vitatnám az utazás jogosságát, de még az sem zavarna, hogy nem Budapesten tárgyalnak e témában, ha a romastratégia megvitatására mondjuk Gyöngyöspatán, Miskolcon vagy Hajdúhadházon kerülne sor.

És ha mindez nem lenne elegendő, a pofátlanság netovábbja, hogy az elnök miután visszafizeti az utazás összegét (vagy annak egy részét?) a gyermekotthonok részére csoki formájában (!!), még van képe hagyni, hogy ezt jótékonysági akcióként állítsák be a Megyei Önkormányzat honlapján és a sajtóban. Ahelyett, hogy ugyanígy visszafizetné a pénzt, de önfényezés helyett egyszerűen csak bocsánatot kérne az utazás tényéért és nem kezdené el sokadszor is előadni, hogy mi volt annak az oka. Hiszen - magamat ismétlem - erre az útra semmi ok nem elegendő! Mindez a kommunikációs húzás különösen felháborító annak fényében, hogy korábban a sajtóban ő maga támadott minket jobbikosokat azzal, hogy ha éjfélkor kenyeret vagy tejet szállítunk a kemencei otthonba, akkor azt csupán a sajtó előtti "villogás" céljából tesszük. Feltételezhető továbbá, hogy ezt a pénzt sem dr. Szűcs Lajosnak, sem a többi megyei vezetőnek esze ágában sem lett volna visszafizetni, ha nem derül ki ez az út.

Tisztelt Közgyűlés! 

Település esetén a polgármester, a megyei közgyűlés esetében annak elnöke képviseli a Testületet, illetve a Közgyűlést, megjeleníti azt a nyilvánosság előtt. Mindennél fontosabb, hogy erkölcsileg feddhetetlen legyen bármely szempontból – az elnök munkája Önöket is minősíti, esetleges hibája az egész Közgyűlést rossz színben tünteti fel.

Tisztelt Közgyűlés! 

Dr. Szűcs Lajos eddigi tevékenysége összességében rossz színben tünteti fel Önöket, engem, mindannyiunkat. Ezt Önök (különösen a kormányzó koalíció képviselői) nem engedhetik meg maguknak, ez azonnali lépést követel. Ennek fényében kérem, hogy az alábbi határozati javaslatot megtárgyalni és elfogadni szíveskedjenek.

Fentieken túl - miután ezen javaslat álláspontom szerint megfelel az helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 12. § (4) bekezdés a) pontjában jelzett "állásfoglalást igénylő személyi ügynek", s az Ötv. 12. § (6) bekezdése szerint ilyen ügyekben titkos szavazást tarthat -, kérem, hogy a Közgyűlés a határozati javaslatról ekként döntsön.

Határozati javaslat:
Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése

1.     mivel úgy gondolja, hogy a Megyei Önkormányzat jelenlegi helyzetében arra semmi indok nem elegendő, annak céljától függetlenül elítéli dr. Szűcs Lajos elnök Azori-szigeteki útját,
2.     megállapítja, hogy a Közgyűlés elnöke méltatlanná vált posztjának betöltésére,
3.     felszólítja dr. Szűcs Lajost, hogy a Közgyűlés elnökének posztjáról mondjon le,
4.     felkéri Wentzel Ferenc alelnököt, hogy a Közgyűlés képviselőcsoportjainak vezetőivel kezdjen tárgyalásokat az új elnök személyéről.

Felelős:
Dr. Szép Tibor, főjegyző
Wentzel Ferenc, alelnök
Határidő:
azonnal
4. pont esetében: 2012. február 15.

Indítványozom továbbá, hogy a személyi kérdésről lévén szó, dr. Szűcs Lajost a Közgyűlés zárja ki a szavazásból és az ülés vezetéséből a napirendi pont idejére.

Budapest, 2012. január 13.

Varga Zoltán Péter, 
közgyűlési képviselő, Jobbik
 *

4 megjegyzés:

  1. Lajosbá megússza. Biztos kibújik a felelősség alól.

    VálaszTörlés
  2. További erőt és egészséget kívánok az elnök úrnak a becsületes és tisztességes munkához, mert máshogy ezt nem lehet.

    VálaszTörlés
  3. Szánalmas, gyerekes, a valóságot nem megfelelően feltüntetett, hazug iromány ez egy hazafi tollából. Nem az igazak játéka ez.

    VálaszTörlés
  4. És szerinted, mi a valóság,(mert úgy néz ki te tudod)

    VálaszTörlés