A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2013. február 1., péntek

Személyeskedéstól sem mentes pénzosztás és vitaanyagismertetés konstruktív munka helyett ( - soros ülés)

A hónap utolsó szerdáján tartotta önkormányzatunk képviselő-testülete Bukodi Károly összehívására havi soros ülését.

Az ülés lényegi pontja az idei költségvetés előterjesztése lett volna, meg sok egyéb ezzel kapcsolatos dolog.

Azonban, ahogy egyik kedves olvasónk már megjegyezte, az ülés levezetése személyeskedésektől, és beszólásoktól sem volt mentes.

Ez nem először fordul elő. Az ilyen viselkedés jól formázza azt az arroganciát, amit a jelen városvezetés minden téren gyakorolni szeretne.

A konfliktus most is a polgármesternek feltett kérdéssel kezdődött,azzal, hogy a választ a mester lepasszolta Horváth alpolgármesternek, majd a jegyzőnek.  Aztán kiszélesedett azzal, hogy az Egressy slendriánul adta meg a költségvetési adatokat, azokon sem nagyságrendet, (ezer) sem pénznemet nem tüntetett fel. Csupán a bedobált számokból lehetett kikövetkeztetni, hogy mit szándékozik közölni. Aztán kiderült, hogy van egy másik táblázat is, ahol már más a helyzet és ott van némi korrekció. A képviselői kifogásra azonban az volt a reagálás, hogy  Dönti képviselő miért nem hordja az ülésre a rendszeresített laptopot. A képviselő szerint ez nem előírás, és nem ezen múlik a munkája, hiszen az adatokat azon keresztül hívja le és tanulmányozza át.  Ezt jól tudja persze mindenki hiszen az internetes adatközlés és továbbítás révén másként nem is lehetséges. Dönti Károly nem az ülés alatti időben kezdi azokat lapozgatni és olvasni a gépen. Dönti Károly felkészülten, ment az ülésre. Sőt! Túl jól készült, mert zavarba hozta az egész vezetést. Ugyanis a költségvetés első olvasatában burkolt adóemelést prognosztizáltak a pénzügyi irodavezető, a polgármester és a jegyző által, (-hiszen az Ő nevük alatt fut az egész-) ami az 5 oldalon kiolvasható. Ezt tagadva és ezen a pimasz felvetésen felháborodva sértődtek meg a felek, majd vágtak vissza a képviselőnek a szópárbajjal. 
A volt polgármester, jelenlegi képviselő természetesen zokon vette a két jelenlegi városvezető (alpolgármester és polgármester) viszonyulását, és bántó beszólásait. Dönti Károly, erre jelezte, hogy mivel a polgármester úr nem tudott érdemi választ adni, csak vitát gerjeszteni így ahhoz nem adja nevét, valamint személyét. Ezután jelezte távozását az ülésszakról.

Bukodi Károly ezt követően szünetet rendelt el és tanácskozásra visszavonult a vezetés. 
Az ezután történő pénzbetonozásról és osztásról, vagyis a csonka testület üléséről az elkövetkezőkben fogunk beszámolni.

Addig azonban élvezzük a helyi rendőrőrs sajtónyílvonás átadását, ami nem egész egy milliós beruházással (festés, bútorozás, zsaruprogram stb.) járt és ahol reményeink szerint a megyei elnök is jelen lesz. 
A későbbiekben természetesen erről is lesz anyagunk Ócsa város blogján.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése