A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2011. augusztus 21., vasárnap

Elnézést kértek a magyarok ( - Bánó az ATV-n már lenácizott minket)

A német lapok szerint óriási bakot lőttek a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Az érmek átadásakor nem a most használt harmadik versszakát hallhattuk a himnusznak, hanem az eredetit az elejétől.  Az „Egységet, jogot és szabadságot” helyett azt hallottuk, hogy „Németország, Németország, mindenek felett”  (“Deutschland, Deutschland, über Alles”).  
A tévedés azért váltott ki egyesekben felháborodást, mert az első strófát a (náci) nemzetiszocializmus  időszaka óta nem használják. Bánó András jól ismert, nem csak érzelmileg izraelita kötődésű médiaszemélyiség háttérkommentárként egyszerűen a náci himnusz előkerüléseként aposztrofálta az eseményt, egyben utalva a magyarok ebbéliségére is.
A házigazdák úgy vélik, hogy nem hibáztak, ennek ellenére elnézést kértek az érintettektől. 
 
A németek igazából azt nehezményezik, hogy az Anne Knorr és Debora Niche tiszteletére eljátszott dalban a szöveg harmadik versszaka helyett az első csendült fel. Az eredetileg három versszakos szövegből jelenleg a harmadikat használja Németország nemzeti himnuszként. A nemzetiszocializmus időszakában is énekelt himnusz első versszaka sokakban visszatetszést kelt, emiatt nem használják. 


„A szegedi kajak-kenu világbajnokság szervezőbizottsága a világversenyeken megszokott gyakorlat szerint az összes résztvevő országgal ellenőriztette a nemzeti himnuszokat. A német csapat képviselője is meghallgatta a világbajnokság döntői előtt a felvételt, és nem emelt ellene kifogást” - reagált az MTI érdeklődésére a szervezőbizottság, amelynek közleménye ugyanakkor hangsúlyozza: ennek ellenére elnézést kérnek a tévedésért. 
*

2 megjegyzés:

  1. De jó megint lehet zsidózni!

    A németek nem tudták meghallgatni elötte a himnuszt!

    Pont az ilyen magadfajta miatt lehet nácizni!
    Ha a magyaroknak a román himnuszt húznák akkor meg tépnéd a szád.

    Eléggé égés volt ez Magyarországnak.
    Főleg a náci sziget után, a zagyva dumák után.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem pedig a lelkük mélyén örültek a németek, hogy ismét hallhatják az eredeti himnuszuk első kettő versszakát. Nincs ebben semmi rossz értelembe vett nacionalizmus, vagy nácizmus.
    A liberális, zsidó gondolkodás mód és filozófia pedig nem Magyarországra való. Ennek az eszmének meg van a saját hazája. Oda kell menni és ott lehet ezt gyakorolni.

    VálaszTörlés