Rohanó világunkban a környezeti ártalmakra nem figyelve élünk étkezünk és betegszünk meg.
Olyan új fogalmakat vagyunk kénytelenek megismerni, mint a civilizációs betegség, és olyan új történéseket, korokat vagyunk átélni amit eddig nem ismertünk. De hol rontottuk el?
„Betegségeink zöme annak köszönhető, hogy egy vagy több tápanyag huzamosabb hiánya elindít egy degenerációs folyamatot, gyengévé válik az immunrendszer és zavar keletkezik a szervek közti kommunikációban és a szervek működésében. És mivel ez egy általános civilizációs állapot, ennek köszönhetően virágoznak a civilizációs betegségek (szív és érrendszeri problémák, cukorbetegség, rák, emésztési és gyomorproblémák, allergia, ekcéma, demenciális zavarok, stb.), és ennek köszönhetően virágzik a világ legnagyobb biznisze: a gyógyszeripar.”
A gyógyszergyártók kezében ezért sokkal nagyobb hatalom is van, mint a puszta ideig-óráig fenntartott egészségünk. Hisz azt könnyedén el tudják titkolni az emberek előtt, hogy egy ártalmatlannak tűnő aszpirin beszedésekor, milyen egyéb hatóanyagokat juttatnak tudtunkon kívül a szervezetünkbe.
Ezért amikor annak idején azt hallottam, hogy
valaki táplálék-kiegészítőkrők beszél, azonnal sztereotip módon jutott
eszembe a testépítő kondi termekben nyakló nélkül forgalmazott és
szedett csoda termékek sora, melyek jó részének még a forgalmazását sem
engedélyezték Magyarországon, bizonyított ártalmasságuk miatt.
Ez persze nagyon régen volt, amikor még nem volt ennyi konditerem hazánkban. Mindenesetre ez a két dolog egymás szinonimájaként jelent meg a fejemben. Talán van, aki ismeri ezt az érzést.
Azóta persze sokat változtak a dolgok ezen a téren, és a konditermek, jó része sem ajánl ártalmas szereket.
Mint megtudtam, az intenzív mozgás és
izommunka, annyi energiát igényel, amennyit csak nagyon sok élelmiszer
elfogyasztásával lehetne megadni testünknek, ez viszont erősen
megterhelné a gyomrot, és az emésztő szerveket.
Aztán meg úton-útfélen lehet hallani ma is, hogy mennyire fontos a vitaminbevitel.
A “jó” gyógyszergyártók menten a
„segítségünkre” siettek, hogy mesterséges készítményeikkel
„egészségesebbé” tegyenek minket és szemünk fényét: gyermekünket.
Nem is értettem, miért nem elegendő, ha
rendszeresen fogyasztunk, zöldséget, gyümölcsöt, tejtermékeket. Mi
szükség van a plusz vitaminokra? Közben egyre többet lehetett arról
hallani, hogy a távolról érkező gyümölcsöket különböző egészségre káros
vegyszerrel permetezik, hogy a hosszú úton ne rohadjanak meg. Ráadásul
ezek jó részét már azelőtt leszedik, hogy az érési csúcsot elérnék. (ez
az az állapota a gyümölcsnek, amikor olyan érettségi fokot ért el,
amikor a legtöbb benne a vitamin és ásványi anyag).
Aztán a génmanipulált élelmiszerek is piacra kerültek.
A növényvédőszereket meg sorra tiltották
be, mert időközben kiderült, hogy károsak az emberi szervezetre is és
lemosással nem távolíthatóak el. Ezenkívül, a gyógyszerlobbik hatására
rendre jelentek meg olyan cikkek, tanulmányok, hogy ne fogyasszunk,
zsírt, tojást, vajat, stb, stb, mert bizonyos, hogy ezek is ártalmasak.
És még sorolhatnám, a számtalan befolyásolási kísérletet, amivel a
mesterséges készítmények felé orientálják az embereket.
Magyarán, kiderült, hogy a szervezetünknek szükséges tápanyagokat kénytelenek vagyunk egyéb forrásból is pótolni.
Így ír erről egy hozzáértő: „De a
környezetünk ily mértékű tudatos elszennyezésének a következményeként a
talaj energiái kimerültek, és a tápláléknövényeink már töredékét sem
tartalmazzák azoknak a tápanyagoknak, amelyeket tartalmazniuk kéne
ahhoz, hogy az emberi szervezet számára valódi táplálékok lehessenek.
Nézzük meg a Gödöllői Agrártudományi Egyetem ezzel kapcsolatos elemzését:”
Ezek után beigazolódott korábbi sejtésem, hogy az élelmiszerek manapság
már nem olyanok mint régen. Valahogy hiányoztak a gyermekkoromból ismert
ízek, illatok. Mostanság a paradicsomnak, paprikának, gyümölcsöknek sem
az íze, sem a zamata nem olyan, mint régen volt.
„Az adatok elszomorítóak, és azóta újra eltelt közel húsz év …
Mivel a szervezetbe már képtelenség csak
táplálékkal bejuttatni a zavartalan működéshez kellő mennyiségű
“üzemanyagot”, ezért nagyon fontos, hogy saját egészségünk érdekében
pótoljuk azokat étrend-kiegészítők formájában.”
„Betegségeink zöme annak köszönhető, hogy egy vagy több tápanyag
huzamosabb hiánya elindít egy degenerációs folyamatot, gyengévé válik az
immunrendszer és zavar keletkezik a szervek közti kommunikációban és a
szervek működésében. És mivel ez egy általános civilizációs állapot,
ennek köszönhetően virágoznak a civilizációs betegségek (szív és
érrendszeri problémák, cukorbetegség, rák, emésztési és gyomorproblémák,
allergia, ekcéma, demenciális zavarok, stb.), és ennek köszönhetően
virágzik a világ legnagyobb biznisze: a gyógyszeripar.”
Na már most, ha ideje korán nem gyógyszereken és mesterséges étrenden akarunk vegetálni, akkor bizony a természet irányába és a természetes források felé kell fordulnunk. Csak hogy, ahogy már szóba hoztuk és ahogy a tudomány is bebizonyította, az élelmi alapanyagaink, a növények is kárt szenvedtek, és vesztettek táperejükből, tápanyagértékükből.
Ahogy mostanság hallani, a gyógyításban is az őssejtek felé fordul a tudomány, mert az őssejtek még őrzik az eredeti formát és értéket a gének legmélyén.
A természeti forrásokban szintén a kiinduló ponthoz, a magi állapothoz, a legbensőbbhöz fordul az ember, ha az életerős és magas biológiai értékkel rendelkező tápanyagot akarja magának megnyerni.
Így van ez a búzacsíra esetében és más magvas, vagy száras növény vonatkozásában is. Az igazi és az értékes a természetből adódóan mindig legbelül és a legrejtettebb formában van jelen. Nincs ez másként az emberi szervezet esetében sem. A testen belül a szervek és bordák védelmében a szív, míg a koponyában az agy, majd az egészet körülfogó külső legbelsőjében mindig egy lélek lakozik. Ezt lelket kell napjában megfelelőn éltetni, gondozni táplálni, hogy megőrizzük a még ép testben az ép lelkületet.
Szerencsére azonban ma már több fajta módszer és gyógyszernek nem minősülő táplálék kiegészítő és funkcionális élelmiszer áll a modern kor emberének rendelkezésére, hogy megzabolázza testét és karban tartsa a lelkét.
Mondani sem kell hogy a bifidusz effenzisz a joghurtban lassan nélkülözhetetlenné válik a számunkra, ha egészségesen akarunk élni.
Vagy a normaflore vény nélkül kapható probiotikum elősegíti a bélflóra helyreállítását az antibiotikumok után, enyhíti a gyomor- bélrendszeri fertőzés utáni állapotot és akut hasmenés esetén javítja a bélrendszer állapotát. Hatékonyságát számos klinikai vizsgálat bizonyítja.
Nincs ez nagyon másként a SOUL-lal sem. Itt is a belső, és a természetes őstartalom a fontos. A magokból nyert, ott rejtett táperő és energia egyesül a zselés italban. Az összetevők mind, mind a természet forrásai. Chardonnay szőlőmag, fekete kömény mag, fekete-málna mag, immunerősítő nyomelemek, antioxidánsok és vitaminok. Amolyan természetes energia ital, ha a mai köznyelvre próbájuk kifordítani. Annyi különbséggel, hogy míg a ma ismert energia italok mindegyike mesterséges anyagokat tartalmaz és akár a szervezetet is rombolja, addig ez a termék táplálékkiegészítő ital csak természetes tápoldatot, tápanyagot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése