A mi (kis)városunk - Ócsa

Ilyen város nincs még egy!
Itt minden máshogy történik, és általában az is rosszul. Ha egyszer lesz itt vezetőváltás, ez a blog lesz a vádirat.
(De kisvárosunkat mi így is szeretjük ... - Ámbár, megvan a saját véleményünk.)

2012. szeptember 20., csütörtök

Az ócsai szociális-telep mentén prostituáltak munkálkodnak ( - virágzik a sex az út szélén)

A már tavasszal állnia kellett volna az Ócsán is menedzselt telepnek Alsópakony településen. Aztán, ahogy telt, múlt az idő, úgy nyilatkozott egyre többet Horváth Tamás alpolgármester, aki szerint is nyár végén már állni és átadni kellett volna az ócsai szociális bérháztelepet, ahová a bedőlt lakáshiteleseket költözhetnének. Ócsa állítólag felkészült. A területen azonban az ígéretek ellenére sem kezdődött a házak építése, helyette a stricik, az örömlányok és a rájuk hajtók látogatják a gazos területet, ahol a rendezetlenség, a kosz, és a kilátástalanság az uralkodó.

Így van ez már egy ideje  - kurva jó itt a megélhetés (út menti sex-virág)
Nap, mint nap, egy-egy alulöltözőzött prostituált lófrál le-fől az út menti kiszögelésben az Ócsáról Alsópakony határába mentén, nem messze az autópálya lehajtójától. Ez végig ócsai terület. Innen alig néhány méternyire kezdődik az a területrész, ahol a bedőlt hitelesek házai létesülnének. Az ígéretek szerint - amennyiben a felek tartották volna szavukat, - már közművesíteni kellett volna a telkeket és azon állnia a házaknak. E helyett csak az útszéli prosti áll ott, ahol a rászorulóknak az utolsó mentsvára lenne. Ház, beköltözés ugyanis sehol nincs. A határidőt többször módosították, a legutóbbi variáció az volt, hogy a nyár végére elkészülnek az építkezéssel. Semmi sem történt. Még víz, közmű sincs a területen.

Szép ígéret, jó kilátás, kétes jövő  - a striciknek kedvez a miliő (virágzik a sex)
Tervrajz, Ócsa címerével ( - a kurvák nincsenek tervbe véve)
A nyár elmúlt, a munkálatok meg sehol. A pakonyi pusztát a természet lakta be. Felmagzott gaznövények, fűfélék, és a magukra hagyott karók, betonoszlopok jelzik az átgondolatlanságot. A terület széleit lassan beteríti a szemét. A szétdobált használt óvszerekből és összegyűrt törlőkendőkből egyértelművé válik, hogy a bajba jutott hitelesek helyett jelenleg kik és mire is használják a helyet. Azt a helyet, ahol megszorult családok tucatjainak lenne a helye, pontosabban az otthona. Azonban mindez egyre kilátástalanabb. A környék gondjaival, a jelenleg is ott, a régi gazdasági területen élőkkel Ócsa városa nem sokat törődik.  

Alsópakonyi teleprészlet:  magárahagyottság, kosz, szemét  - pedig itt emberek élnek
 
A lepusztult környezet rendbetételére, szintre hozására nem pályáznak, arra pénzt nem költenek. Az egészet magára hagyták.  Az esetleg itt létesítendő új-telep mellett egy régi elgettósodott településrész a túlélésért, a félzárkóztatásáért kiállt.  

Ócsa-Alsópakony:  útszéli prostik az utak mentén  - bárhonnan is jön az ember Ócsára (stekszre várva)
 *

2 megjegyzés:

 1. A jelszó az volt, senkit sem hagyunk az út szélén.
  Azóta Ócsa környékét ellepték az útszéliek.
  A rendőrség, az önkormányzat Fo-lak minden erőfeszítése és támogatás a mellett sem képes megküzdeni az ismert társadalmi problémával. Ócsa önkormányzata pedig egyenesen gátat vet a blogger törekvéseinek. Ahol lehet, keresztebe tesznek neki. Csak azt felejtik el, hogy ezzel nem vele, hanem a városban élő több mint kilencezer állampolgárral csesznek ki. Jó lenne, ha ezt a hatóság is tudomásul venné.
  A meg nem valósult lakóövezet létrehozása pedig szintén több ezer család utolsó lehetősége lett volna. Végső szempont mégis csak az ember, mely a meghirdetett programok és az elmaradt végrehajtások mögött rejlik. Ócsa vezetője, a rendőrség vezetője és a cikket író, de a véleményt formáló névtelen bejegyzést tevő is csak egy ember. A kérdés csupán az, hogy mindez a hatalmat gyakorlóknál mennyire számít. Mert az útszélén álldogálókkal, a helyi problémákkal a fórumon kívül senki nem törődik.

  VálaszTörlés
 2. Amihez a Horváthék közelednek, abból előbb, utóbb kupleráj lesz!

  VálaszTörlés